11ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΕΤ.ΑΓΡ.Ο. – Αειφορία στη Γεωργία και στην Παραγωγή Τροφίμων – Προσαρμογή απέναντι στο Μεταβαλλόμενο Φυσικό, Κοινωνικό, Οικονομικό και Θεσμικό Περιβάλλον

Κωδικός προϊόντος: 978-960-89601-1-4 Κατηγορία:
Συγγραφέας: Συλλογικό
Ταυτότητα Προϊόντος: 3631

Περιγραφή

Η Εταιρεία Αγροτικής Ανάπτυξης από το 1990 οργανώνει κάθε δύο χρόνια ένα Συνέδριο. Το Νοέμβριο του 2010 φτάσαμε αισίως στο 11ο Συνέδριο που είχε για θέμα: «Αειφορία στη γεωργία και στην παραγωγή τροφίμων: προσαρμογή απέναντι στο μεταβαλλόμενο φυσικό, κοινωνικό, οικονομικό και θεσμικό περιβάλλον;».
Η έννοια της αειφορίας στη γεωργία, που αποτελεί την κεντρική ιδέα του τίτλου του Συνεδρίου της Εταιρείας, αλλά και η αειφορία γενικότερα χρησιμοποιείται ως νομιμοποιητική αναφορά και ως οργανωτική αρχή διαφόρων ενεργειών.

Το Συνέδριο, που αποτέλεσε ευκαιρία συνάντησης, ανταλλαγής απόψεων και συζητήσεων ανάμεσα στους ερευνητές, έδωσε τη δυνατότητα να αποκτήσουμε μια εικόνα για τις εν εξελίξει εργασίες σχετικές με τη θεματική του Συνεδρίου αλλά και γενικότερα στον τομέα της Αγροτικής Οικονομίας. Υπήρξε, επίσης, η κατάλληλη περίσταση για δημοσιοποίηση αυτών των εργασιών. Παράλληλα, επέτρεψε, κατά κάποιο τρόπο, ένα απολογισμό αποκαλύπτοντας δυνατά σημεία, παραλλήψεις και ελλείψεις σε συγκεκριμένους επιστημονικούς τομείς. Τέλος, να αναφέρουμε ότι το Συνέδριο έδωσε προνομιακή θέση στους νέους ερευνητές και τους υποψήφιους διδάκτορες.

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “11ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΕΤ.ΑΓΡ.Ο. – Αειφορία στη Γεωργία και στην Παραγωγή Τροφίμων – Προσαρμογή απέναντι στο Μεταβαλλόμενο Φυσικό, Κοινωνικό, Οικονομικό και Θεσμικό Περιβάλλον”
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310 248272
Εξαδάκτυλου 5, Θεσσαλονίκη, 546 35