ΧΩΡΟΣ, ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – Γεωγραφική Εκπαίδευση και Εκπαίδευση για την Παγκόσμια Ιδιότητα του Πολίτη

18,02 

Κωδικός προϊόντος: 978-618-5494-05-6 Κατηγορίες: , Ετικέτες: , , Ταυτότητα Προϊόντος: 10701

Περιγραφή

Στις σημερινές οικονομικές και κοινωνικοπολιτικές συνθήκες, ο  χώρος ασκεί σημαντική επίδραση στη διαμόρφωση της κουλτούρας και της ταυτότητας ενός ατόμου ή μιας ομάδας.  Οι πολίτες φαίνεται να ανήκουν σε μια παγκόσμια κοινότητα, όπου οι πορείες των κρατών και των πολιτών συνδέονται σε μεγάλο βαθμό μεταξύ τους. Από τη διακίνηση των ιδεών και των πολιτιστικών αγαθών έως την παγκόσμια οικονομική κρίση και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, οι τύχες και η μοίρα των ανθρώπων είναι αλληλένδετες. Ενώ όμως κύριο χαρακτηριστικό της κοινωνίας μας είναι η ανάπτυξη των «κοινωνικών δικτύων»  και η «συμπίεση του χωροχρόνου», οι πολίτες εξακολουθούν να σκέφτονται και να δρουν ως άτομα.

Στην κατεύθυνση αυτή η γεωγραφική εκπαίδευση έχει να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο καθώς έχει ισχυρούς δεσμούς με τα θέματα που εξετάζει η Παγκόσμια Ιδιότητα του Πολίτη και προσφέρει στους μαθητές τη δυνατότητα να ερμηνεύσουν το περιβάλλον τους και να κατανοήσουν τον κόσμο γύρω τους. Για να προσεγγίσει το στόχο αυτό χρειάζεται να αποκτήσει μια διεθνή διάσταση και να καλλιεργήσει τις έννοιες της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της προστασίας του πλανήτη. Η πρόκληση της γεωγραφικής εκπαίδευσης συνεπώς είναι να διαμορφώσει γεωγραφικά εγγράμματους πολίτες οι οποίοι θα έχουν τις κατάλληλες γνώσεις, δεξιότητες και συλλογισμούς που απαιτούνται για να αντιμετωπίσουν τα σύγχρονα προβλήματα και να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις.

(οπιαθόφυλλο)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Επιστημονική Μελέτη

1η Έκδοση: Ιούνιος 2020

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “ΧΩΡΟΣ, ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – Γεωγραφική Εκπαίδευση και Εκπαίδευση για την Παγκόσμια Ιδιότητα του Πολίτη”
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310 248272
Εξαδάκτυλου 5, Θεσσαλονίκη, 546 35