Χρονικά Λιτοχώρου – 12ος Τόμος

15,00 

Κατηγορία: Ταυτότητα Προϊόντος: 5086

Περιγραφή

Αληθινά, τα ΧΡΟΝΙΚΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ εκδίδονται με σεβασμό προς την ιστορία του τόπου, με ευθύνη για το αύριο, επιδιώκοντας να θέσουν στις καρδιές κυρίως των νέων ανθρώπων, ως παράδειγμα προς μίμηση, τις αξίες που κίνησαν την ιστορία του Λιτοχώρου και τον πολιτισμό του.

Ο παρών δωδέκατος τόμος συνιστά μια καινοτόμο προσπάθεια να αφηγηθεί τη ζωή και να αποκαλύψει την προσωπικότητα ανθρώπων που σημάδεψαν την κοινωνία. Εξ ού και ο τίτλος «ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΣ – ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ». Αυτό που ενδιαφέρει είναι να προβληθούν πρότυπα συμπεριφοράς, μέσα από τα στοιχεία της πραγματικής ζωής τους.

Οι βιογραφίες είναι κατά το δυνατόν εμπεριστατωμένες, δεν προδίδουν την ιστορική αλήθεια, στηρίζονται σε πραγματικά και αποδεδειγμένα γεγονότα και εμβαθύνουν στη μελέτη των συγκεκριμένων ατόμων και της εποχής τους. Ως ερευνητής επιζητώ την αντικειμενικότητα και θέλω οι βιογραφίες να έχουν ιστορική αξία. Το πλεονέκτημά μου είναι η συνειδητοποίηση ότι, ειδικά στον τομέα αυτό, στόχοι όπως είναι η αυθεντικότητα και η διακριτικότητα είναι αδύνατον να επιτευχθούν χωρίς την καλή θέληση και την καταβολή συστηματικής προσπάθειας. Η άποψή μου είναι ότι κάθε βιογραφικό έργο μάς αποκαλύπτει πολλά, τόσο για τον βιογραφούμενο όσο και για το μακρινό ή κοντινό παρελθόν.

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Χρονικά Λιτοχώρου – 12ος Τόμος”
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310 248272
Εξαδάκτυλου 5, Θεσσαλονίκη, 546 35