Χαρτογράφηση των Μορφομετρικών Δυναμικών Χαρακτηριστικών Επανανευρωμένου Ταχέος Μυός Επιμυός με τη Χρήση Υπολογιστικών Συστημάτων Ανάλυσης Εικόνων

Κατηγορίες: , Ταυτότητα Προϊόντος: 3291

Περιγραφή

Σκοπός της παρούσης Διδακτορικής διατριβής είναι η χαρτογράφηση των ποσοτικών και ποιοτικών μορφομετρικών δυναμικών χαρακτηριστικών των τύπων των μυϊκών ινών ταχέος φυσιολογικού και επανανευρωμένου μυός επίμυος, τόσο κατά την ανάπτυξη όσο και την ενήλικη ζωή του πειραματόζωου. Τονίζεται ότι η μεταγεννητική ηλικία των 21 ημερών είναι αξιοσημείωτη στην ανάπτυξη του επίμυος και μάλιστα είναι ο χρόνος αναγνώρισης των υποομάδων των ταχέων μυϊκών ινών με την ιστοχημική χρώση μυοσίνης-ΑΤPάσης. Η σάρωση και η χωρική παρουσίαση των μεταβλητών των μυών των διαφόρων ομάδων παρατήρησης στο Καρτεσιανό σύστημα συντεταγμένων xyz, δίνει ένα πρότυπο παρουσίασης για την ακριβή λήψη δειγμάτων βιοψίας, την επακριβή καταγραφή δραστηριότητας τμημάτων του μυός μέσω της ΗΜΓ, καθώς και τη δυνατότητα συγκριτικών μελετών φυσιολογικών και πασχόντων μυών.
Η ακριβής και λεπτομερής χαρτογράφηση των χαρακτηριστικών του ταχέος μυός σε διάφορες φάσεις και λειτουργικές καταστάσεις ανάπτυξης του επίμυος, υπερβαίνει τη μέχρι σήμερα επιφανειακή κάλυψη κυρίως των ποσοτικών χαρακτηριστικών και αποτελεί τη βάση θεωρητικής προσέγγισης του ρόλου της μη τυχαιοποιημένης καταγραφής των διαφόρων τύπων μυϊκών ινών του μυός.

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Χαρτογράφηση των Μορφομετρικών Δυναμικών Χαρακτηριστικών Επανανευρωμένου Ταχέος Μυός Επιμυός με τη Χρήση Υπολογιστικών Συστημάτων Ανάλυσης Εικόνων”
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310 248272
Εξαδάκτυλου 5, Θεσσαλονίκη, 546 35