Συσχέτιση Παρουσίας Γονιδιώματος Θηλωματοϊών (HPV) και Αδενοεξαρτώμενων Ιών (AAV) σε Επιχρίσματα από τον Τράχηλο της Μήτρας

Κατηγορίες: ,
Συγγραφέας: Σοφία Χρυσάφη
Ταυτότητα Προϊόντος: 3286

Περιγραφή

Ο τράχηλος της μήτρας είναι το μέρος εκείνο του γυναικείου γεννητικού συστήματος που βρίσκεται στο κάτω στενό μέρος της μήτρας και ενώνει τη μήτρα με τον κόλπο.

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας αναπτύσσεται στο τμήμα της μήτρας το οποίο προβάλλει στον κόλπο. Στα πρώτα στάδια της νόσου εμφανίζονται κυτταρικές αλλοιώσεις στην περιοχή, οι οποίες αν δεν εντοπιστούν εγκαίρως, με την πάροδο των χρόνων εξελίσσονται και τα αλλοιωμένα κύτταρα των προκαρκινικών καταστάσεων μετατρέπονται σε καρκίνο. Η έκταση της μιτωτικής δραστηριότητας, του ανώριμου κυτταρικού πολλαπλασιασμού, και της πυρηνικής ατυπίας προσδιορίζει το βαθμό νεοπλασίας. Τα προκαρκινικά στάδια μπορούν να αντιμετωπισθούν θεραπευτικά με πλήρη επιτυχία. Παρ’ όλα αυτά, επειδή συχνά δεν παρουσιάζουν εμφανή συμπτώματα, ανιχνεύονται μόνο με τεστ Παπανικολάου.

Η επανάσταση στην πρόληψη και αντιμετώπιση της νόσου ήρθε, ως γνωστόν, με την εφαρμογή του τέστ Παπανικολάου. Η πρώτη ανακοίνωση του Έλληνα γιατρού, το 1923, αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία και χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια για να κερδίσει την αποδοχή του επιστημονικού κόσμου. Με την καθιέρωση της Κλινικής Κυτταρολογίας ως νέας επιστήμης έγιναν δεκτά τα πορίσματα των ερευνών του, το 1939, και το 1943 θεμελιώθηκε πλέον επίσημα η Διαγνωστική Αποφολιδωτική Κυτταρολογία, στις αρχές της οποίας στηρίχθηκε το τεστ Παπανικολάου. Ο νέος κλάδος έθεσε τα θεμέλιά του μέσα από τη συνεργασία του Έλληνα γιατρού με κορυφαίους ειδικούς που οδήγησε στη δημοσίευση του «The Diagnosis of Uterine Cancer by the Vaginal Smear», η οποία υπεγράφη από τα μέλη των μεγάλων Ιατρικών Σχολών του Χάρβαρντ, της Βοστώνης και της Νέας Υόρκης. Έκτοτε το τεστ Παπανικολάου μπήκε στη ζωή των γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Συσχέτιση Παρουσίας Γονιδιώματος Θηλωματοϊών (HPV) και Αδενοεξαρτώμενων Ιών (AAV) σε Επιχρίσματα από τον Τράχηλο της Μήτρας”
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310 248272
Εξαδάκτυλου 5, Θεσσαλονίκη, 546 35