Προς τη Ρωσική Καταστροφή – Επιστολές από την Πετρούπολη στην εφημερίδα «L’ Humanité»

12,00 

Κωδικός προϊόντος: 978-618-5271-82-4 Κατηγορίες: , Ετικέτα: Ταυτότητα Προϊόντος: 9839

Περιγραφή

Η οκτωβριανή επανάσταση του 1917 υπήρξε αναμφισβήτητα το σημαντικότερο γεγονός που σημάδεψε τον εικοστό αιώνα και εξακολουθεί μέχρι σήμερα να απασχολεί τους ιστορικούς και τη σχετική βιβλιογραφία που είναι ατελείωτη.

Tο παρόν βιβλίο είναι μια μαρτυρία των γεγονότων του 1917 από έναν Ρώσο εξόριστο στο Παρίσι, ιστορικό στέλεχος του τότε πολυδιασπασμένου ρωσικού σοσιαλιστικού κόμματος, απεσταλμένου από την εφημερίδα l’ Humanité, επίσημο όργανο του κομμουνιστικού κόμματος της Γαλλίας, στη Ρωσία για την περιγραφή των εξελίξεων που ενδιέφερε το κοινό της Γαλλίας. Γνώριζε ανθρώπους και καταστάσεις της εποχής, αλλά οι ανταποκρίσεις του δεν άρεσαν στην εφημερίδα και έτσι οι επιστολές του δεν είδαν την δημοσιότητα μέχρι σήμερα, εκτός των δύο πρώτων που έστειλε από την Πετρούπολη.

Tο μεγάλο ενδιαφέρον του βιβλίου είναι ότι δίνει για τα γεγονότα της εποχής από πρώτο χέρι, με τις αντιλήψεις βέβαια και τις ιδέες του ίδιου του συγγραφέα, που ήταν ενταγμένος στο χώρο του τότε σοσιαλιστικού κόμματος, και όχι ενός αντικειμενικού ιστορικού. Ο κάθε αναγνώστης επομένως είναι σε θέση σήμερα να βγάλει τα συμπεράσματά του ψύχραιμα και αντικειμενικά… (οπισθόφυλλο)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Σελίδες 220
Επιστημονική Μελέτη

1η Έκδοση: Οκτώβριος 2019

Διάσταση 14,8 Χ 21 εκατοστά

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Προς τη Ρωσική Καταστροφή – Επιστολές από την Πετρούπολη στην εφημερίδα «L’ Humanité»”
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310 248272
Εξαδάκτυλου 5, Θεσσαλονίκη, 546 35