Αγώνες και αγωνίες του Κοραή για την απελευθέρωση της Ελλάδας: Από τη Γαλλική Επανάσταση ως τη δολοφονία του Καποδίστρια

13,78 

Κωδικός προϊόντος: 978-618-5494-35-3 Κατηγορία: Ετικέτες: , , Ταυτότητα Προϊόντος: 11107

Περιγραφή

Η εξάπλωση και η ανύψωση της παιδείας του υπόδουλου γένους στάθηκε η μεγάλη αγωνία του Κοραή και κίνησε όλους τους αγώνες του. Αυτή υπήρξε η ακοίμητη φροντίδα του. Αυτήν είχε μονίμως στον νου του, γι’ αυτήν αγωνίστηκε και ανάλωσε τις πνευματικές δυνάμεις του. Λίγοι πίστεψαν τόσο βαθιά και συνέδεσαν τόσο στενά τη σχέση της παιδείας του λαού με την ευδοκίμηση του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων. Η παιδεία και η ελευθερία, κατά τον Κοραή, συνιστούν ένα δίδυμο στενά σχετιζόμενων εννοιών, για το οποίο κανείς άλλος δε μίλησε με τόση θέρμη και τόση ειλικρίνεια.

(οπισθόφυλλο)


Είμαι χαρούμενος για τον Κοραή, όπως βγήκε μόλις χτες από τις εκδόσεις Γράφημα. Μαζί με τον προηγούμενο τόμο, από τις ίδιες εκδόσεις, μας συστήνουν έναν λόγιο πολύπτυχο, πολυσθενή, πραγματικά ανεξάντλητο. Αν ο πρώτος τόμος, “Αδαμάντιος Κοραής (1748-1833). Ένας ανεξάντλητος κόσμος”, είναι ο φιλολογικός Κοραής, ο νέος Κοραής είναι περισσότερο
πολιτικός και πατριωτικός. Και ο ένας όμως και ο άλλος διδάσκουν με πάθος την παιδεία και την ελευθερία, ένα αδιαχώριστο ζεύγος εννοιών.
Νίκος Δ. Βαρμάζης

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Επιστημονική Μελέτη

1η έκδοση: Φεβρουάριος 2021

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Αγώνες και αγωνίες του Κοραή για την απελευθέρωση της Ελλάδας: Από τη Γαλλική Επανάσταση ως τη δολοφονία του Καποδίστρια”
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310 248272
Εξαδάκτυλου 5, Θεσσαλονίκη, 546 35