Ψυχικές Επιδράσεις του Καρκίνου

Ψυχικές Επιδράσεις του Καρκίνου

5,30 

Κωδικός ISBN: 978-960-89090-5-2 Κατηγορία: Ταυτότητα Προϊόντος: 3343

Λίγα λόγια για το βιβλίο...

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε κάθε γιατρό ή φοιτητή ιατρικής που φροντίζει ή θα φρονίσει ασθενείς με καρκίνο και σε κάθε επαγγελματία υγείας ή σπουδαστή που εμπλέκεται στη φροντίδα των ογκολογικών ασθενειών.

Διερευνά αρχικά τους ψυχολογικούς και κοινωνικούς παράγοντες που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στη γένεση, την έναρξη ή την πορεία του καρκίνου μέσω της επίδρασής τους στο ανοσοποιητικό σύστημα. Στη συνέχεια εξετάζει τους παράγοντες που θα μπορούσαν να συμμετέχουν στην ψυχοκοινωνική προσαρμογή του ασθενούς όπως η προσωπικότητα και οι προσαρμοστικοί μηχανισμοί, η εντόπιση του καρκίνου, η κοινωνική υποστήριξη που δέχεται, ο αντίκτυπος των θεραπειών και η ηλικία του. Δίνει έμφαση στις ψυχολογικές και ψυχιατρικές διαταραχές που μπορεί να αναπτυχθούν στον ασθενή κατά την πορεία της νόσου, στις βιολογικές και ψυχολογικές μεθόδους αντιμετώπισής τους που στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του και εν γένει στην αποκατάστασή του.

Ιδιαίτερα υπογραμμίζονται η επικοινωνία και η εγκαθίδρυση της θεραπευτικής σχέσης και διερευνώνται οι παράγοντες που θα μπορούσαν να σταθούν εμπόδιο σ’ αυτές τις τόσο σημαντικές συνιστώσες.

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές.

Γίνετε ο πρώτος που θα αφήσει μια κριτική για το “Ψυχικές Επιδράσεις του Καρκίνου”

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310 248272
Εξαδάκτυλου 5, Θεσσαλονίκη, 546 35