Πρακτικά 3ου Πανελληνίου Συνεδρίου Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης

Κωδικός προϊόντος: 978-960-6865-52-7 Κατηγορία:
Συγγραφέας: Συλλογικό
Ταυτότητα Προϊόντος: 3728

Περιγραφή

Το τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διοργάνωσε στο Βόλο το “3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης” από 27 έως 30 Σεπτεμβρίου 2012. Το συνέδριο έγινε σε συνέχεια του “2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης” που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο το Σεπτέμβριο του 2009. Στόχος του τμήματος είναι το συνέδριο να διεξάγεται σε τακτικά χρονικά διαστήματα, ώστε η ομάδα των ερευνητών και επιστημόνων που ασχολείται με το σχεδιασμό του χώρου να έχει ένα φόρουμ για γόνιμη ανταλλαγή απόψεων. Σκοπός του συνεδρίου ήταν να παρουσιαστούν εισηγήσεις σχετικές με ζητήματα πολεοδομίας, χωροταξίας, περιφερειακής και αστικής ανάπτυξης, διαχείρισης φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, δημογραφίας και κοινωνικής γεωγραφίας, συστημάτων γεωγραφικών πληροφοριών, τηλεπισκόπησης αλλά και γενικότερα σχεδιασμού, στην Ελλάδα και στο διεθνή χώρο.

Στα πρακτικά του συνεδρίου συμπεριλήφθηκαν 278 εργασίες (263 προφορικές και 15 αναρτημένες παρουσιάσεις). Οι κύριοι θεματικοί άξονες του συνεδρίου περιλαμβάνουν:

Χωροταξία (52 εργασίες)
Πολεοδομία (118 εργασίες)
Περιφερειακή ανάπτυξη (64 εργασίες)
Περιβάλλον (44 εργασίες)

Τις εργασίες του συνεδρίου παρακολούθησαν διακεκριμένοι επιστήμονες και ερευνητές από τα περισσότερα ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα της χώρας, στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές.

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Πρακτικά 3ου Πανελληνίου Συνεδρίου Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης”
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310 248272
Εξαδάκτυλου 5, Θεσσαλονίκη, 546 35