Μελέτη των Μηχανισμών Δράσης Φυσικών Αντιοξειδωτικών στην Οξείδωση των Λιποπρωτεϊνών

Μελέτη των Μηχανισμών Δράσης Φυσικών Αντιοξειδωτικών στην Οξείδωση των Λιποπρωτεϊνών

Κατηγορίες: , Ταυτότητα Προϊόντος: 3262

Λίγα λόγια για το βιβλίο...

Τα τελευταία χρόνια οι βιβλιογραφικές αναφορές που έχουν σχέση με τα φλαβονοειδή έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Με τον καιρό αποδίδονται ολοένα και περισσότερες ευνοϊκές επιδράσεις των φλαβονοειδών στον ανθρώπινο οργανισμό και η ανάγκη για εξεύρεση κάποιων, ακόμα πιο αποτελεσματικών, αντιοξειδωτικών είναι πιο άμεση από ποτέ.

Για να γίνει όμως αυτό, είναι απαραίτητο να γίνει κατανοητός ο μηχανισμός με τον οποίο δρουν τα φλαβονοειδή στον ανθρώπινο οργανισμό και ποια είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα της δομής του που το καθιστούν ισχυρό αντιοξειδωτικό. Σε αυτόν τον τομέα υπάρχει ένα έλλειμμα, καθώς τόσο η πολυπλοκότητα της δομής των φλαβονοειδών, όσο και αυτή του ανθρώπινου οργανισμού καθιστούν τη μελέτη ιδιαίτερα δύσκολη.

Μέρος αυτού του κενού, καλείται να καλύψει η παρούσα διδακτορική διατριβή, η οποία έλαβε χώρα στο Εργαστήριο Βιολογικής Χημείας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Κριτικές

Δεν υπάρχουν κριτικές.

Γίνετε ο πρώτος που θα αφήσει μια κριτική για το “Μελέτη των Μηχανισμών Δράσης Φυσικών Αντιοξειδωτικών στην Οξείδωση των Λιποπρωτεϊνών”

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310 248272
Εξαδάκτυλου 5, Θεσσαλονίκη, 546 35