Μελέτη της Οργάνωσης και της Πραγματοποίησης Μαθητικών Επισκέψεων σε Επιστημονικά και Τεχνολογικά Μουσεία

Κατηγορίες: , Ταυτότητα Προϊόντος: 3314

Περιγραφή

Στο χώρο της διδακτικής των Φυσικών Επιστημών (ΦΕ), η άτυπη εκπαίδευση (ΑΕ) αποτελεί μια σημαντική πλευρά της εκπαίδευσης σε πολλές χώρες και μια σχετικά νέα τάση στην Ελλάδα. Στα περιβάλλοντα άτυπης εκπαίδευσης ενθαρρύνεται η κοινωνική αλληλεπίδραση του ατόμου με άλλα άτομα, καθώς και η εμπλοκή του με τα αντικείμενα-εκθέματα, στην περίπτωση των αλληλεπιδραστικών εκθεμάτων. Επιπλέον, είναι πιθανό οι μαθητές να αποκτήσουν θετικότερες στάσεις και να ενισχύσουν το ενδιαφέρον τους για τις επιστήμες και την Τεχνολογία.

Η έρευνα στο χώρο της άτυπης εκπαίδευσης εστιάζει κυρίως στα αποτελέσματα των επισκέψεων, για τα οποία υπάρχει εκτενέστατη βιβλιογραφία. Αντίθετα, οι μελέτες για τους εκπαιδευτικούς, τις αντιλήψεις και τις πρακτικές τους, είναι σχετικά περιορισμένες, μολονότι ο ρόλος τους αναδεικνύεται ιδιαίτερα σημαντικός για την επιτυχία των επισκέψεων. Στη χώρα μας, η έρευνα τόσο για την άτυπη εκπαίδευση των ΦΕ όσο και για το ρόλο των εκπαιδευτικών βρίσκεται σε αρχικό στάδιο. Είναι, δε, χαρακτηριστική η απουσία προτάσεων επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών γι’ αυτό το κομμάτι της εκπαίδευσης και η έλλειψη εκπαίδευσης των μελλοντικών εκπαιδευτικών με λιγοστές εξαιρέσεις.

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Μελέτη της Οργάνωσης και της Πραγματοποίησης Μαθητικών Επισκέψεων σε Επιστημονικά και Τεχνολογικά Μουσεία”
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310 248272
Εξαδάκτυλου 5, Θεσσαλονίκη, 546 35