Η επίδραση του Levosimendan στη Μυοκαρδιακή Λειτουργία σε Επεμβάσεις Αορτοστεφανιαίας Παράκαμψης

Κατηγορίες: , Ταυτότητα Προϊόντος: 3240

Περιγραφή

Η μυοκαρδιακή λειτουργία, μετά από εγχειρήσεις αορτοστεφανιαίας παράκαμψης (CABG) με τη χρήση εξωσωματικής κυκλοφορίας (CPB) συχνά παραβλάπτεται, όχι μόνο σε ασθενείς με επηρεασμένη προεγχειρητική λειτουργία, αλλά και σε ασθενείς με φυσιολογική.

Οι παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνιση της καρδιακής δυσπραγίας είναι η ισχαιμική προσβολή λόγω του αποκλεισμού της αορτής, η ανεπαρκής προστασία της καρδιάς, η υποθερμία μαζί με την καρδιοπληγία, το χειρουργικό τραύμα, η ατελής χειρουργική επαναιμάτωση, η ενεργοποίηση του καταρράκτη του συμπληρώματος και η βλάβη από επαναιμάτωση των προηγούμενα υποαρδευόμενων περιοχών του μυοκαρδίου. Η καρδιακή δυσπραγία κλινικά εκδηλώνεται ως σύνδρομο χαμηλής καρδιακής παροχής και η φαρμακολογική υποστήριξη με τη μορφή ινοτρόπων συχνά απαιτείται για την αντιμετώπιση του συνδρόμου. Οι β-αδρενεργικοί αγωνιστές θεωρούνται παράγοντες πρώτης επιλογής λόγω της ικανότητάς τους να αυξάνουν τη συσταλτικότητα του μυοκαρδίου και την καρδιακή παροχή. Η χρήση όμως των β-αγωνιστών, συχνά συνοδεύεται από ταχυκαρδία, αρρυθμίες, προκαλεί δυσμενείς επιπτώσεις στις συνθήκες φόρτισης της καρδιάς και μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχή του ισοζυγίου προσφοράς/κατανάλωσης οξυγόνου στο μυοκάρδιο.

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Η επίδραση του Levosimendan στη Μυοκαρδιακή Λειτουργία σε Επεμβάσεις Αορτοστεφανιαίας Παράκαμψης”
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310 248272
Εξαδάκτυλου 5, Θεσσαλονίκη, 546 35