Η αξιοποίηση των τεχνών στις επιστήμες Αγωγής και Υγείας

14,84 

Κωδικός προϊόντος: 978-618-5494-50-6 Κατηγορίες: , Ετικέτες: , , Ταυτότητα Προϊόντος: 11320

Περιγραφή

Η συμβολή των Εικαστικών Τεχνών στην Ολόπλευρη Ανάπτυξη του Παιδιού τις καθιστά ένα πολύτιμο πολιτισμικό εργαλείο στα χέρια των εξειδικευμένων επαγγελματιών που έχουν ως έργο τους την αγωγή, την εκπαίδευση, την εξάσκηση ή τη θεραπεία των παιδιών. Ιατροί, Ψυχολόγοι, Εκπαιδευτικοί, Εργοθεραπευτές, Λογοθεραπευτές, Φυσικοθεραπευτές, Κοινωνικοί Λειτουργοί κ.ά. μπορούν να προσεγγίσουν τις ιδιαίτερες ψυχοσωματικές ανάγκες των παιδιών δια μέσου της Τέχνης.

Οι Εικαστικές Δραστηριότητες κεντρίζουν το ενδιαφέρον των παιδιών και αποτελούν ευχάριστα κίνητρα για ανακαλύψεις, διερευνήσεις, πειραματισμούς, εξασκήσεις και εκπαιδεύσεις σε ποικίλα πεδία και περιπτώσεις. Ταυτόχρονα, απελευθερώνουν τα παιδιά, τα οποία εκφράζονται αβίαστα και ανεπιτήδευτα, αποβάλουν το άγχος της κριτικής, αποκτούν αυτοπεποίθηση και εξασκούνται καλλιεργώντας συνάμα και την αισθητική τους παιδεία.

Οι Εικαστικές Τέχνες προτείνουν μια εναλλακτική λύση σε όσους ενδιαφέρονται όχι μόνο για τα εκπαιδευτικά, διαγνωστικά ή θεραπευτικά αποτελέσματα μιας δράσης, αλλά και για τη διαδικασία, η οποία  θα προσφέρει στα παιδιά ευχάριστες και δημιουργικές εμπειρίες.

(οπισθόφυλλο)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

επιστημονική μελέτη

1η Έκδοση: Ιούνιος 2021

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Η αξιοποίηση των τεχνών στις επιστήμες Αγωγής και Υγείας”
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310 248272
Εξαδάκτυλου 5, Θεσσαλονίκη, 546 35