Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής – Διονύση Λεϊμονή

20,00 

Περιγραφή

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

– Διάρκεια εργαστηρίου: 2 ώρες
– Κόστος εργαστηρίου: 20 ευρώ (συμπεριλαμβάνει την απόκτηση ενός από τα 3 βιβλία του συγγραφέα) και καταβάλλεται στο ηλεκτρονικό κατάστημα των Εκδ. Γράφημα με αγορά του ανάλογου είδους: βιβλίου-συμμετοχής, μετά την ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στον αρμόδιο διοργανωτή.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Η γραφή είναι πάντα δημιουργική.

Η δημιουργική γραφή στη σχολική τάξη μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους μαθητές:

–           να βρουν τον δρόμο της γραφής πιο εύκολα,

–           να αποφασίσουν να γράψουν για να ευχαριστηθούν,

–           να απελευθερωθούν από φόβους κι ενδοιασμούς…

Μπορούμε, δηλαδή, να τους ενθαρρύνουμε, αν διαγνωστεί το ταλέντο τους, που δεν διαθέτουν όλοι όσοι γράφουν, μα πάνω απ’ όλα να τους ευαισθητοποιήσουμε σε θέματα τεχνικής, που αργά ή γρήγορα θα τα ανακάλυπταν μόνοι τους, μέσα από την πράξη.

Μπορούμε, επίσης, να εξοικονομήσουμε χρόνο για αυτούς, να τους βοηθήσουμε να δαμάσουν το υλικό τους, να ανακαλύψυν τη «φωνή» τους.

Το να βρεθεί εκείνη την ώρα δίπλα τους ένας εκπαιδευτικός, ένας μέντορας ή μια ομάδα υποστήριξης, η «ομάδα της τάξης», μπορεί να προσφέρει σημαντική βοήθεια στους νεαρούς «συγγραφείς». Όχι, φυσικά, με την έννοια ότι θα «φυτέψει» μέσα τους κάτι που δεν υπάρχει – ο σπόρος πρέπει να είναι ήδη εκεί.

Μπορεί όμως να τους βοηθήσει:

–           να καλλιεργήσουν τον σπόρο,

–           να φέρουν σε πέρας το έργο τους στο μέτρο των δυνάμεών τους…

Εννοείται, βέβαια, πως ο εκπαιδευτικός θα διαθέτει την ευρύτητα πνεύματος, την ευαισθησία και τον απαραίτητο σεβασμό, ώστε να δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα στην ομάδα των μαθητών και βοηθώντας τους να ανακαλύψουν τον δικό τους δρόμο…

Σ’ αυτήν την προσπάθεια πιστεύουμε βοηθάει αυτό το βιβλίο τον εκπαιδευτικό ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην αξιοποίηση της γραφής με ενδεικτικές ασκήσεις και μουσική πλαισίωση, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής – Διονύση Λεϊμονή”
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310 248272
Εξαδάκτυλου 5, Θεσσαλονίκη, 546 35